Tiivi Areena Tykylevits Lukkorengas Mystic Purppurasapatti

Räntä lentää


Ai jai jai räntä lentää
Kuinka räntä voi lentääkään
En tiedä mitään muuta niin masentavaa
Kuin Danny-Show tiellä Kälviän

Jotakin tuosta Freukkareiden piisistä on nyt tässä hetkessä, mutta lievästi toisin sanoin. Paska lentää. Jokin hemmetin norovirus kuljeksii pitkin kyliä ja sekoittaa soittajien mahat pahemmin kuin kilju tai nulikka konsanaan. Maanantai on Lukkorenkaan treenipäivä ja nyt on jo monta viikkoa menty tuon noron tahtiin kirjaimellisesti norotellen. Jokainen soittaja vuorotellen ilmoittaa, että nyt mennään...Räntä lentää. Kuinka räntä voi lentääkään.

Mutta vielä on aikaa monelle treenille ennen kesää. Lukkorengas on heittänyt keikkaa jo seitsemisen vuotta, ja se kuuluu soitossa. Muutama väliin jäänyt treeni vain jalostaa bändiä, tekee siihen vastustamatonta säröä.

Purppurasapatti on huippu juttu. Keskellä kesää kokonaiset vuosikymmenet palaavat takaisin maalaismaisemaan. Kukkahousut vedetään jalkaan, batiikkipaidat kaivetaan komeroiden kätköistä, tukat viimeistellään mini voguella. Isosiskon maskaralla mustataan vähän viiksiä ja lasketaan ääntä parilla sävelaskeleella. "Koffia!"

Muistatko, miltä maistui ensimmäinen itse ostettu keskaripullollinen. Ja siihen päälle tukevat savut coltista. Muistatko? Muistatko tien Nivalan Mari-Baarista Tuiskulaan tai Tuisku-Majalle? Majalla soitti Mystic mukanaan ne ihanat Haapajärven naiset. Tenhusen Jukan trumpetti pauhasi päin keskipylvästä ja Kaattarin Esen takapotku jymähti takaraivoon. Muistatko?

Muistot kaivetaan esiin heinäkuun 10. Haapajärven jäähallilla. Leveät lahkeet liehuvat, tiukat housut tiukuvat, rintanapit julistavat, teepaitojen tekstit kertovat: vahinko ei tule kello kaulassa.

Muista! Nyt räntä lentää. Mutta heinäkuussa kaikki on toisin.

Hannu Hartikainen

Pyydä salasana kommentointia varten

Kirjoita allaolevaan kenttään sähköpostiosoite ja paina lähetä. Odota että saat sähköpostiisi kertakäyttöisen salasanan. Pitäisi tulla heti, mutta riippuu käytössäsi olevasta sähköpostipalvelusta.Kommentit

Ei kommentteja